Velkommen til Natteravnene Halden

Oppdatert logg:

Hvordan melder jeg meg som natteravn?

Det enkleste er å ta kontakt med via mail eller telefon. Du får deretter tildelt en kode som du kan bruke når du selv legger inn datoene i kalenderen.

Må jeg bruke internett kalenderen?

Selvfølgelig ikke. Se kontaktinformasjon. Man kan også møte direkte opp på Frivillighetssentralen klokken 2o.30 fredager. 

Hva er formålet med Natteravnene?
Natteravnene er en idiologisk uavhengig humanitær grasrotbevegelse som har som formål å forebygge vold og skadeverk.

Hva er Natteravnenes rolle?
Natteravnene opptrer ikke som 'B-politi' eller sikkerhetsvakter og kan ikke utøve noen form for myndighet. Natteravnene har et positivt menneskesyn. Vi moraliserer ikke og behandler alle med respekt.

- Vi vil gjøre lokalmiljøets gater, veier og områder tryggere for alle aldersgrupper.
- Vi vil dempe rus-, volds- og skadeverksproblemene i lokalmiljøet.
- Vi vil være med å utvikle naturlig kontakt mellom barn/unge og edru voksne.
- Vi vil bevisstgjøre om at det er naturlig å melde fra om straffbare forhold.

Natteravnene fungerer som en forsterkning av det sosiale nettverket. Edrue, voksne personer som viser omsorg og interesse ogsom tar kontakt med barn og unge, representerer normalitet og stabilitet i et kanskje urolig og ustabilt nærmiljø. Hvis en gruppe kommer over en konfliktsituasjon griper den ikke fysisk inn, men tar kontakt med politiet. Natteravnene holder seg så i bakgrunnen og gir bistand hvis politiet oppfordrer til det. Natteravnene har ingen autoritet utover den alle myndige borgere har.

Hvem kan bli natteravn?
Det kan alle voksne personer, ung og eldre. Det kreves ingen formell kursing. Det er likevel viktig å vite hva det betyr å være natteravn. Vi er verken slåsskjemper eller gråtekoner. Vi anbefaler alle som vurderer å bli natteravn å gå med en natt for å se hvordan det er.
Da kan man også snakke med erfarne natteravner.

Må jeg gå ofte hvis jeg blir natteravn?
Du bestemmer selv hvor ofte du vil gå. Noen går et par ganger i måneden, andre går et par ganger i året. Det bestemmer du helt selv. Meld deg på i kalenderen. Men husk å gi beskjed eller slett ditt navn i kalenderen hvis du må melde forfall 

Er det farlig å gå natteravn?
Nei, Natteravnenes rolle er kjent i bymiljøet og vi blir ikke sett på som en trussel. Derimot uttrykker mange takknemlighet over at vi er til stede.

Hvor møtes vi?
Vi møtes på Frivilligsentralen, inngang Violgata. Der vil vi som oftest få tid til en kaffekopp og noe å bite i.

Når går vi?
Vi begynner 20.30 og går frem til 01.00 på fredager .

Hvor går vi?

Foreløpig holder vi oss til sentrumsnære områder. Vi har ved noen anledninger hatt mobile ravner ute i sentrumsnære områder , og ser et stort behov for natteravnene også der .

Hvordan finansieres Natteravnene i Halden?
Natteravnene i Halden drives på dugnadsbasis. Vi har noen samarbeidsbedrifter som bidrar der de har mulighet. Vi takker alle våre sponsorer som har gjort denne siden mulig. Vi har også mottatt noe støtte fra Kriminalitetsforebyggende Råd og Halden Kommune. 

Får man betalt får å gå natteravn?
Nei, du får ikke betalt i penger. Derimot møter du mange hyggelige mennesker, du ser hvordan Halden by er om natten i sentrum, og i tillegg får du god mosjon.

Hvordan blir jeg natteravn?
Send enten en epost til post@natteravnene-halden.no og meld din interesse. Det er også mulig å ringe noen av de involverte. Alle som har elever i ungdomsskolen vil minimum en gang i året få mulighet til å melde seg i form av ranselpost. 

Hvorfor går Natteravnene i Halden bare i sentrumsområdet?
Foreløpig har vi kun hatt kapasitet til å gå i sentrum. Hvis noen ønsker å gå natteravn på noen av bydelene hjelper vi gjerne til med vester og liknende. Vi ønsker å gå natteravner på andre steder der ungdom ferdes på kveldstid.  Jo flere ravner jo flere steder kan vi vandre.


 
Info til Barn og unge!
-
 
Rockehuset
www.ungdomino.no
www.ferieklubb.no
Halden kulturskole
-
.
Trenger du noen å snakke med ?
-
  Barn og unges kontakttelefon:
           800 33 321
-
   Homofiles ungdomstelefon :     
           810 00 277
-
  Mental helse 
  Hjelpetelefonen:  
          810 30 030
-

VI ER DER FOR DEG !!

 

 

 

 

 

 

 Hjemmesiden er sponset av

monsternett.no 

 

Free Hit Counter

Sidevisninger

Free Hit Counter
Free Hit Counter